Szigligeti "Szigi" Gábor vőfély oldala

Szervezés és lebonyolítás:

 

- Amikor Ön megkeres, akár telefonon, vagy e-mailben, én a lehetőségekhez képes rögtön válaszolok a feltett kérdésekre.

- Amennyiben van rá idő és lehetőség, létrejön egy internetes beszélgetés vagy egy személyes találkozó,de az a legjobb, ha mindkettő, ahol Önök a beszámolóm alapján eldönthetik, hogy igényt tartanak-e a munkámra, vagy sem.

- Ha úgy döntenek, hogy engem szeretnének vőfélyüknek, kötünk egy vőfély előadóművészi szerződést, a lakodalom közeledtével készítünk egy forgatókönyv tervezetet, amelyet emilkében elküldök Önöknek, hogy mindenkinek legyen belőle egy-egy példánya.

- A lagzi előtti napokban még telefonálok, hogy minden maradt-e a leírtak alapján.

-- A kiszállás internetes útvonaltervező segítségével, saját autóval történik. Mivel egyedül járok lagzikba, a vezetés miatt nem fogyasztok alkoholt, vagy csak olyan mennyiséget, hogy a megbízatásom végeztével vezetés képes állapotban ülhessek autóba. (Egy vőfélynek nem is az a dolga, hogy igyon!) Ebből következik, hogy az esetek többségében a lakodalom végeztével haza is utazom, tehát szállást nem kell biztosítani a részemre.

- A különböző programokhoz a kellékeimet saját magam szerzem be és szállítom. Szerencsére olyan orgánummal rendelkezem, hogy nincs szükségem hangosításra. (Megjegyzem, nem is szeretek mikrofonba beszélni.) Egyedüli technikai igényem az, hogy a zenészeknek legyen egy erősítője, amelyhez laptopot, vagy telefont tudok csatlakoztatni, egy zenés program megvalósításához.

Vegyes lakodalmakhoz, a magyar lakodalmi szokások megértetése céljából, segítséget tud nyújtani a feleségem, aki angol szakos bölcsész és tanár, ezen kívül néprajzos és néptánc pedagógus is, tehát, a tudásának köszönhetően, precízen tudja körülírni a magyar lakodalmi szokásokat. Szándékosan használtam a körülírni szót, hiszen a magyar lakodalmi verseket, azok nyelvezete miatt lefordítani igen nehéz, műfordítást igényel, ezért sokkal egyszerűbb az angolul beszélő külföldieknek inkább elmagyarázni mit is láthatnak, hallhatnak a vőfélytől, mintsem szó szerint tolmácsolni.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
MENÜ
 
Linkek
 
Számláló
Indulás: 2005-09-10
 
Doina
 
Tartalom

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!