Szigligeti "Szigi" Gábor vőfély oldala

ÁLDÁS

 

Menyasszony s vőlegény, szívetek egy legyen,

Melyre a szeretet rózsaláncot tegyen!

Egymásnak mindig szépet s jót tegyetek,

Én tiszta szívemből kívánom ezeket!

 

 

Nevem Szigligeti Gábor, de szinte mindenki Szigi-nek szólít. 1980-ban születtem Veszprémben. "Amikor én még kissrác voltam...", "megfertőzött" a néptáncnak nevezett "őrület". Röviden bemutatnám az életutamat. 1990-ben kezdődött minden, ekkor kezdtem foglalkozni néptánccal. A tánccal párhuzamosan hegedűlni tanultam klasszikus vonalon. Gyermek táncosból ifi táncos lettem, majd amatőr felnőtt táncegyüttesbe kerültem. Onnan a budapesti Honvéd Táncszínházhoz vezetett a sors. 2003-ban részt vettem az István a király erdélyi ősbemutatóján. Szintén 2003-ban indult a vőfély karrierem. Nem volt szándékos, egy barátomnak segítettem, aki a mai napig boldog házasságban él a feleségével és két gyermekével. 2006-ban, szinte karácsonyi ajándékként visszacsöppentem a veszprémi vérkeringésbe. Kerestem magamnak egy főállást, (mert Szigi jó munkásember vót!!!) és gőzerővel vetettem magam bele abba a csodálatos mesterségbe, amelyet vőfélykedésnek hívnak. Ha éppen nem lakodalmaztam, hát mással töltöttem ki a szabadidőmet. Voltam karaoke műsorvezető, majd retro dj egy éjszakai szórakozóhelyen, gyermek és senior néptáncegyüttest is vezettem, koreográfiákat készítettem. Veszprém helyi rádiójában voltam rövid ideig műsorvezető, sőt a televíziózással is megpróbálkoztam. Sajnos nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy szeretnénk, valamiről mindig le kell mondani egy másik dolog javára. De egy dologról viszont nem mondtam le soha. Az pedig az a gyönyörű mesterség, amely arról szól, hogy boldoggá tegyek két ifjút az életük nagy napján, és ezt a mesterséget úgy hívják, vőfélység. Ezt a gyönyörű és egyedülálló mesterséget nem  főállásban, de a legnagyobb elhivatottsággal művelem, mégpedig úgy, hogy a hagyományos magyar lakodalmi szokások mellé megpróbálom beilleszteni a mai kor esküvői szokásait, hiszen a 21. században meg kell férnie mindkettőnek egymás mellett. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy 2007-ben vendége lehettem, Fábry Sándor Esti Showder című műsorának, egy Vőfély show keretein belül. (Az itt készült fotókat megtekintheti a Lakodalmi fotók menüpontban.) Azóta sok víz lefolyt itt Veszprémben a Séden, én is sokat változtam, tanultam, tapasztaltam. Családok hívnak vissza magukhoz, a vendégek is tovább adják a nevem, ami azt jelenti, hogy tetszik az embereknek amit csinálok. Örömmel töltene el, ha Önöknek is bebizonyíthatnám a leírtakat.

Számomra nagyon fontos a magyar folklór népszerűsítése. Ha lehetőség van rá, márpedig 10 lakodalomban 9-szer van rá mód, akkor a magyar néptáncot, népdalt beépítem a menyegzőbe. Azt hiszem, hogy egy lakodalom egyik fő támpillére a vőfély. Én vőfélyi tisztemben arra törekszem, hogy két fiatal ember közös életének az egyik fontos napját befessem "arannyal és égi kékkel".

2015 nyarán megismertem azt a hölgyet, akit ma már a Feleségemnek mondhatok. Az Élet úgy hozta, hogy a Somló hegyhez közeli Kiscsőszön, megismerkedésünk színhelyén kaptunk állást, és ide is költöztünk. 2017 tavaszán megszületett kislányunk Jázmin. A gyermekünk érkezésével egyidőben kicsit átértékeltem az eddigi életemet oly módon, hogy már csak az ország nyugati részén, főleg a Balatontól északra vállalok felkérést. Ennek ellenére a lendület és a lelkesedés ugyanaz, mint megboldogult legény koromban. Ha érdekli Önt, akkor egy klikk és megtekintheti, hogy milyen az amikor "akasztják a hóhért". 

Szigi vőfély lakodalma: https://www.youtube.com/watch?v=LH8j4-voQF4

 

 

Vállalom lakodalmak vőfély szerepét:

- kikérések és búcsúztatások a lányos háznál, vagy akár már a fiús háznál is

- versek a szertartások előtt és után, amelynek célja násznép tájékoztatása a történésekről

- lakodalmi étkek bemutatása

- versek borrúl, pálinkárúl

- játékok (egyéni játékok a fiatal pár részére, csoportos játékok a násznép részére)

- miegymás mulatoztatás (pl. táncoltatás, néhány népi motívum megtanítása)

- precíz forgatókönyv alapján gördülékeny megvalósítás

Amennyiben jómagam már nem tudom elvállalni az Önök lakodalmának levezénylését, figyelmükbe tudok ajánlani hasonló karakterű és repertoárral rendelkező vőfélyeket.

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
MENÜ
 
Linkek
 
Számláló
Indulás: 2005-09-10
 
Doina
 
Tartalom

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!